Zalmfilet met röstikorst, olijfboontjes en dilleroomsaus
30 min bereidingstijd
25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de zalmfilet in de ovenschaal en besmeer met de mosterd. Verdeel de rösti over de zalm en druk stevig aan.
- Bak de zalmfilet in de voorverwarmde oven in 25 minuten tot de vis net gaar is en de rösti goudbruin. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Snipper de sjalot. Hak de dille fijn.
- Verhit in een sauspan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de sjalot 1 minuut. Bestrooi met de bloem en bak 1 minuut.
- Schenk de wijn en vervolgens de slagroom al kloppend met een garde erbij. Verwarm in 3-4 minuten tot een gladde en gebonden saus. Voeg de dille met zout en peper naar smaak toe.
- Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de olijven 3 minuten. Schep de uitgelekte sperziebonen erdoor en bak nog 2 minuten. Hak de peterselie fijn en schep met zout en peper naar smaak door de sperziebonen.
- Serveer de zalmfilet met röstikorst, olijfboontjes en dilleroomsaus.
- De rösti geeft de zalmfilet een knapperige korst en houdt de vis mals en sappig. Een mooi en makkelijk gerecht als je gasten aan tafel hebt.
- Tip: Bereid ook de rest van de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer apart erbij.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 895 kcal
- 65 g vet waarvan 18 g verzadigd
- 28 g koolhydraten
- 45 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen