U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zalmfilet met röstikorst, olijfboontjes en dilleroomsaus

30 min bereidingstijd
25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 300 g Aviko Rösti Original
  • 1 stuk zalmfilet van 800 g
  • 2 el mosterd
  • 600 g panklare sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 3 takjes dille
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl bloem
  • 75 ml droge witte wijn
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 3 takjes peterselie
  • Ovenschaal, garde

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de zalmfilet in de ovenschaal en besmeer met de mosterd. Verdeel de rösti over de zalm en druk stevig aan.
  • Bak de zalmfilet in de voorverwarmde oven in 25 minuten tot de vis net gaar is en de rösti goudbruin. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Snipper de sjalot. Hak de dille fijn.
  • Verhit in een sauspan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de sjalot 1 minuut. Bestrooi met de bloem en bak 1 minuut.
  • Schenk de wijn en vervolgens de slagroom al kloppend met een garde erbij. Verwarm in 3-4 minuten tot een gladde en gebonden saus. Voeg de dille met zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de olijven 3 minuten. Schep de uitgelekte sperziebonen erdoor en bak nog 2 minuten. Hak de peterselie fijn en schep met zout en peper naar smaak door de sperziebonen.
  • Serveer de zalmfilet met röstikorst, olijfboontjes en dilleroomsaus.
  • De rösti geeft de zalmfilet een knapperige korst en houdt de vis mals en sappig. Een mooi en makkelijk gerecht als je gasten aan tafel hebt.
  • Tip: Bereid ook de rest van de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer apart erbij.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 895 kcal
  • 65 g vet waarvan 18 g verzadigd
  • 28 g koolhydraten
  • 45 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 2,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen